10 Konstiga Fobier!

En fobi är en fruktan för en viss sak eller situation. Den kan vara så svår att personens liv blir helt förstört på grund av denna rädsla.

De flesta känner till rädslan för mörker, spindlar, höjder eller instängda rum, men man kan också vara rädd för många andra saker. Här är ett urval fobier som är lite udda.

Aikmofobi: Rädsla för vassa och spetsiga föremål. Människor som lider av detta i extremt hög grad kan till och med vara rädda för ett pekande finger 👈

Agyrofobi: Rädsla för att korsa en väg. Den har inget med trafik att göra, eftersom en tom väg är lika skrämmande.

Anthofobi: Rädsla för blommor. En fobi som kan göra det mycket svårt för den drabbade att gå ut från sitt hus.

Charophobi: Rädsla för att dansa. Många tycker inte om att dansa, men här talar vi om en skräck, som kan göra människor sjuka 💃

Coulrofobi: Rädsla för clowner. Och det gäller inte bara onda clowner, som ska vara skrämmande, utan också om helt vanliga sådana.

Nomofobi: Rädsla för att vara utan mobiltelefon. Det är en av de senast påkomna fobierna. Den kan vara så farlig att man aldrig stänger av sin mobilen och har den med sig överallt.

Osmofobi: Rädsla för lukter. Om man har den här fobin kan man vara rädd för bara en enda speciell lukt eller alla slags starka lukter.

Phobofobi: Rädsla för fobier. Man kan också bli så rädd för att bli rädd att detta i sig blir ett problem…

Spectrofobi: Rädsla för speglar och den egna spegelbilden. Det är ett sällsynt tillstånd men uppfattas som en extrem fruktan för att inse vem man är.

Tetrafobi: Rädsla för siffran 4. Denna fobi är särskilt vanlig i många asiatiska länder, där orden för 4 och död ofta är mycket lika varandra 4️⃣.

Det här var några konstiga fobier som jag hittade online för jag satt med mobilen hela tiden (Nomofobi). Har du någon fobi? Kommentera gärna!

Källa: Illustrerad vetenskap

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *