Miljöveckan

 Under vecka 20 så hade vi olika dagar där man jobbade med miljön på olika sätt. Värdegrundsdagen, miljödagen och vandringsdagen.

Värdegrundsdagen

På värdegrundsdagen så pratade vi om mobbning och om vänskap och hur innemiljön är. Vår lärare visade en power point om mobbning. Sedan såg vi en film som handlade om fyra killar som var i 12 årsåldern som hade hört att det låg ett lik vid tågrälsen och skulle ut och leta efter det liket. Under tiden så stöter dom på problem men hjälper varandra. Under filmen så blev deras vänskap starkare och starkare. Det var bara årskurs 5-6 som kollade på filmen. Årkurs 4 tittade på Mästerdetektiven Blomqvist, en berättelse om vänskap och hur man kan vara schyssta mot varandra. Den var mycket uppskattad! Efter det så gjorde vi vimplar som handlade om vänskap och positiva ord.

 

Miljödagen

På miljödagen hade alla elever fått göra ett val om vad de ville jobba med  på miljödagen. Alternativen var: Skräpkonst, tidningskonst, jobba med lärplattan, skokonst och antiplastkasse. De som valde skräokonst fick ta med sig gammalt skräp hemifrån till skolan och skapa nya konstverk av det skräpet. De som hade tidningskonst fick göra konst verk av gamla tidningar. De som valde att jobba med lärplattan fick göra filmer om miljön i IMovie. De som hade skokonst fick ta med sig skor och göra om skorna till roliga figurer. De som hade valt att göra antiplaskassar fick ta med sig jeans hemifrån och göra påsar utav jeans. Många elever tyckte det var en rolig dag.

Vandringen

Vi började vandra från skolan med våra fadder grupper. Sedan fans det olika stationer på vägen till munkaskog. Det var åk 6 som hade hand om stationerna. Man skulle under tiden man vandrade leta efter olika Pokémons som var gömda. Sedan när man kom fram så fick man korv och Festis. Om man ville så fick man ta med sig en liten fika som man åt på vägen ner till munkaskog. Sedan gick vi hem och var tillbaka vid skolan vid klockan ett. Åk 3 och uppåt fortsatte sin skoldag.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *