Ragdoll och norsk skogskatt

Jag är en tjej som har två katter hemma och jag gillar katter jättemycket. jag har sökt lite fakta om Ragdoll och Norsk skogkatt.

Ragdoll

Ragdollen är en perfekt inne katt. Raggdollen är en matglad katt speciellt hanarna kan vräka i sig mat, allt från kattmat till familjemedlemmarnas mat som de har på sin talrik. Den är ofta nyfiken och tycker om människor. Den möter ofta besökare vid dörren. Ragdollens favoritsysselsättning är att hjälpa till när husse/matte stökar omkring hemma. En Ragdoll trivs bäst tillsammans med sina ägare. Den är en mycket trevlig katt, överseende, intelligent och lat katt som kräver väldigt mycket kärlek och uppmärksamhet av alla familjemedlemmar.

En Ragdoll får 2-6 kattungar i en kull. En kattunge föds hel vit med en rosa nos och rosa trampdynor. Efter tre fyra dagar börjar nos, trampdynorna och öronspetsarna få lite färg. När katten vuxit färdigt väger honan 3,5-5 kg och en hane väger 6-8 kg.

Norsk skogkatt

Deras päls är vattenavstötande och anpassad till ett kallt klimat. Den är en social katt som är ett trevligt husdjur. Rasen är en mycket gammal och tillkom genom en naturlig anpassning till regionens kalla klimat. Den är en smidig katt. Och den har en stor yvig päls. Pälsen kan vara i många olika färger. Den har halvlångt hår på kroppen. Den kan ha lite mer hår under tassarna än andra katter har. Pälsen är tjock och fluffig. Den har tofsar på öronen som ett lodjur. Hanarna väger mellan 5 och 10 kg och den är en mycket stor tamkatt. Honorna väggen ungefär 3-6 kg. Den är en mycket lekfull och lugn katt.

 

 

Av Ida Karlsson 4b

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *